Preskočiť na hlavný obsah

Julie Klassenová - Učiteľova dcéra


CELKOVÉ HODNOTENIE – 5*

POČET STRÁN - 392

ROK VYDANIA - 2020

VYDANIE - 2

VÄZBA - pevná väzba

JAZYK - slovenský

VYDAVATEĽSTVO - i527.net

ODKAZ NA KNIHU - https://www.i527.net/kniha/ucitelova-dcera-pevna-vzba/

Za poskytnutie recenzného výtlačku by som sa chcela poďakovať vydavateľstvu i527.net

O autorke

Autorka Julie Klassenová má rada všetko, čo súvisí s Janou Eyrovou a Jane Austenovou. Je absolventkou Illinoiskej univerzity. Po šestnástich rokoch práce vo vydavateľstve sa dala na vlastnú spisovateľskú cestu. Jej knihy sa umiestňujú na popredných miestach literárnych súťaží. Tri z nich, vrátane Tichej guvernantky a Slúžky z Fairbourne Hall, získali ocenenie Christy Award v kategórii historický ľúbostný román. Kniha Tajomstvo Pembrooke Parku získala prvenstvo v jednej z kategórií súťaže Minnesota Book Awards. S manželom a dvomi synmi žije v meste St. Paul v štáte Minnesota.

Čosi nie je v poriadku, pomyslela si Emma, len čo vošla do svojej úhľadne upratanej izby. Čo to len je...? pozorne si prezrela starostlivo upratanú posteľ, stôl a bielizník... Tam. Vyskočila zo zvierajúcim pocitom v srdci. Vo vzácnej šálke, ktorú použila ako dekoráciu, sa uvelebila kytička drobných, ružovkastých ruží. Určite pochádzali zo susednej záhrady jej tety, ale boli natrhané pre ňu. Priniesol ich on a to bolo najdôležitejšie.


Anotácia

Hlavnou hrdinkou tejto knihe je mladá Emma Smallwoodová. Emme pred pár rokmi zomrela mama a ona žije so svojim otcom súkromným učiteľom. Emma chce pomôcť otcovi vyriešiť finančné ťažkosti a preto s ním odchádza do sídla baroneta Gilesa Westona a jeho štyroch synov. Pár dní po ich príchode sa začnú diať divné veci: kto je tou záhadnou osobou, ktorú Emma počuje hrať v noci na klavíri, hoci je hudobný salón prázdny? A kto sa vkráda do jej izby a necháva za sebou zvláštne odkazy?

Baronetovi starší synovia, Phillip a Henry, bojujú s vlastnými problémami a tajomstvami. Knihomoľku Emmu si zo školských čias pamätajú obaja, ale jedného z nich začne teraz nečakane priťahovať… Keď sa situácia vyhrotí, dokáže Emma prísť na to, ktorému z bratov veriť a ktorého podozrievať?

Môj názor

Toto bola prvá kniha, ktorú som od pani autorky čítala. Bola som veľmi zvedavá na obsah knihy a preto ma veľmi potešilo, keď mi vydavateľstvo recenziu schválilo. Netradične by som chcela začať obálkou knihy, ktorá je nádherná. Normálne sa na ňu neviem vynadívať, veľmi sa mi páči jej spracovanie.

Po prečítaní prvých stránok som sa do knihy zamilovala. Pani autorka má pútavý štýl písania, ktorým ma úplne vtiahla do deja. Začítala som sa tak, že som knihu nechcela pustiť z ruky. Kniha bola veľmi pútavo napísaná a behom celého čítania som sa nevedela dočkať rozuzlenia. Dialógy v knihe neboli fádne a nenarazila som ani na hluché miesta. Dej knihy bol popretkávaný tajomstvami a divnými udalosťami, nad ktorými som sa behom celého čítania zamýšľala.  Po historickej stránke bola kniha dokonalo spracovaná. Vedela som si predstaviť, kde sa dej odohrával a ako to tam presne vyzeralo. Čo sa mi veľmi páčilo bolo, že sa každá nová kapitola začínala citátom z nejakej knihy.

Hovorí sa, že v jednoduchosti je krása a to platí aj o tejto knihe. Pani autorka postavila príbeh na jednoduchej rodinnej zápletke. Zamerala sa na rodinné vzťahy medzi nevlastnými súrodencami, macochou a nevlastnými synmi a dokonca rodinou a postihnutým synom. Autorka opísala aj vzťah medzi šľachtou a chudobnými ľuďmi.

Z postáv sa mi najviac páčili Emma a Henry. Emma mi veľmi pripomínala mňa a preto mi sadla najviac. Henry bol láskavý a múdry muž a získal si moje srdce. Pasáže medzi nimi ma bavili najviac. Tak ako v rozprávkach ani v tejto knihe nebola macocha veľmi prívetivá osoba. V niektorých situáciách som však jej správanie úplne chápala. Veľmi ma však prekvapili bratia Henryho, hlavne správanie jedného z nich. V knihe boli spomenuté aj postavy, ktoré reálne existovali.

Koniec knihy bol neskutočne napínavý a ja som posledné stránky priam hltala očami. Toto je kniha, ktorá si získa srdce každej ženy.   


Táto recenzia bola napísaná vďaka službe www.storpic.com


Komentáre

  1. Ja som už s Klassenovou skúsenosti mala, ale raz dobré, raz zlé. Najviac sa mi od nej doteraz páčila kniha Tajomstvo Pembrooke Parku, moja mamina a sestra mi odporúčajú Slúžka z Fairbourne Hall a kamarátka Maliarovu dcéru - takže dúfam, že nesklamú :D Lebo som čítala od nej Učiteľ tanca a to som zaspávala od nudy :D Ale skúsim dať šancu aj tejto knihe, krásne si to napísala a nalákala si ma ;)
    Prajem ti nádherný deň!♥

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Janette Okeová - Keď príde jar

HODNOTENIE - 5 /5 ORIGINÁLNY NÁZOV - WHENCOMES THE SPRING POČET STRÁN - 320 VÄZBA - BROŽOVANÁ  ROK VYDANIA - 2021 EDÍCIA -KANADSKÝ ZÁPAD  ŠTÝL- historický, romantický, duchovný JAZYK - slovenčina VYDAVATEĽSTVO - KUMRAN PRE KOHO - pre ženy, pre kresťanov ODKAZ NA KNIHU -  Keď príde jar: kniha - Janette Okeová | Kumran.sk      Za poskytnutie knihy na recenziu ďakujem vydavateľstvu Kumran.sk.  Dal jej svoje srdce – dokáže sa oň Elizabeth starať s takou nehou, s akou sa Wynn stará o ňu? Keď príde jar  je druhou knihou najpredávanejšej série kresťanských románov z prostredia kanadského západu od skvelej spisovateľky  Janette Okeovej . Svadba bola jej splneným snom, ale potom… Po roku učenia v jednotriednej škole v kanadskej divočine plánuje Elizabeth svadbu s Wynnom Delaneym, členom Kráľovskej severozápadnej jazdnej polície. Svoj manželský život začínajú na jeho odľahlej základni ďaleko na severe. Elizabeth sa necíti pripravená na taký osamelý život bez mnohých výdoby

Mona Kasten - Dúfať znova

  CELKOVÉ HODNOTENIE – 5/5 ORIGINÁLNY NÁZOV - Hope Again POČET STRÁN - 368 VÄZBA - brožovaná väzba ROK VYDANIA - 2022 VEKOVÉ ODPORÚČANIE - 17+ VYDANIE - 1 ŠTÝL - romantický JAZYK - slovenčina PREKLAD - preložila Martina Šturcelová PÔVOD - Nemecko 4. DIEL SÉRIE - Znova VYDAVATEĽSTVO - YOLi PRE KOHO - young adult, new adult ODKAZ NA KNIHU -  Paperback: Dúfať znova (Mona Kasten) | bux.sk   Za knihu ďakujem BUX.sk   Everly Pennová neverila na lásku. Celé roky sa prizerala, ako jej mama trpí v násilnom vzťahu.  Zážitky z detstva ju natoľko traumatizovali, že si mužov nepripúšťala k telu. Nechcela sa zamilovať. A už vôbec nie do svojho vyučujúceho. Ibaže Nolan Gates je šarmantný, inteligentný, sexi a iba pri ňom dokáže byť Everly sama sebou. Len jemu dokáže otvorene povedať, že netuší, čo chce od života a že študuje len preto, aby bola mama šťastná. Čím bližšie ho spoznáva, tým viac ju to k nemu ťahá. Najradšej by prekročila pomyselnú hranicu medzi nimi, len

Marta Galewska-Kustra - Kubko a rečové cvičenia

  CELKOVÉ HODNOTENIE - 5* ORIGINÁLNY NÁZOV - Pucio uczy się mówić VEKOVÉ ODPORÚČANIE - 3+ POČET STRÁN - 40 ROK VYDANIA - 2020 VÄZBA - leporelo JAZYK - slovenský VYDAVATEĽSTVO - Ikar VYDANIE - 1 ODKAZ NA KNIHU -   Kniha: Kubko a rečové cvičenia (Marta Galewska-Kustra) | bux.sk Za knihu ďakujem Bux.sk Kubko a rečové cvičenia je treťou knihou v poradí, ktorá sa zameriava na rozširovanie slovnej zásoby dieťaťa. Dieťa sa pomocou knihy učí tvoriť zložitejšie vety a osvojuje si princípy gramatiky. Kniha je dokonalou pomôckou nie len pre logopédov ale aj rodičov alebo pedagógov. Prvé dve strany nás oboznamujú s tým, ako s knihou pracovať a  čo si všímať pri hre s ňou. Práca s knihou je naozaj jednoduchá a zvládne ju naozaj každý. Stačí čítať jednoduché texty priradené k ilustráciám a ukazovať na osoby alebo veci spomenuté v texte. Následne na spodku stránok sa nachádzajú otázky ako „Čo je to?“, „Čo robí?“ , „Akú ma farbu?“...atď.  Cieľom vlastne je, aby dieťa pomenovalo t