Preskočiť na hlavný obsah

Elle Kennedy - Riziko

CELKOVÉ HODNOTENIE – 5/5

ORIGINÁLNY NÁZOV - The Risk

POČET STRÁN - 368

VÄZBA - brožovaná väzba

ROK VYDANIA - 2022

VEKOVÉ ODPORÚČANIE - 17+

VYDANIE - 1

ŠTÝL - romantický

JAZYK - slovenčina

PREKLAD - Klára Kruteková

PÔVOD - Spojené štáty

2. DIEL SÉRIE - Briar U (SK)

VYDAVATEĽSTVO - YOLi

PRE KOHO - new adult

ODKAZ NA KNIHU – Paperback: Riziko (Elle Kennedyová) | bux.sk

Za knihu ďakujem Bux.sk

 


 

Brenna je ostré dievča, aspoň to všetci tvrdia. Nepoddáva sa strachu a názor druhých je jej ukradnutý. Drží sa však jedného pravidla. Nikdy nespí so súpermi. Ako dcéra trénera briarského hokejového tímu by sa s rivalom nezaplietla za žiadnu cenu. Žiaľ, osud vie byť krutý a Jake Connelly je presne ten prípad. Brenna ho však zúfalo potrebuje, aby jej pomohol získať vysnívanú stáž, a ten nafúkanec jej to vôbec neuľahčuje. Arogantný, otravný, aj keď výnimočne príťažlivý harvardský útočník Connelly má predstierať, že je jej frajer. A za každé falošné rande požaduje jedno skutočné. Z chodenia s Jakeom Connellym nemôže vzísť nič dobré. Otec by ju pretrhol a kamaráti zatratili, ibaže v stávke je Brennina budúcnosť. No určite sa doňho nezaľúbi. Také riziko nepodstúpi!

 

Ach, čítanie tejto knihy som si nesmierne užila. Elle Kennedy je autorka, ktorú si proste zamilujete. Po prečítaní prvej časti som sa nevedela dočkať pokračovania. Hneď som sa pustila do čítania a knihu som nechcela pustiť z ruky. Príbeh ma natoľko pohltil, že som knihu prečítala na jedno posedenie.

V tejto knihe si prečítame príbeh Brenny a Jakea. Brenna je dcérou trénera briarského hokejového tímu. Rovnako ako jej otec miluje hokej a nikdy by sa nezaplietla s rivalom. Všetko však zmení očarujúci nafúkanec z harvardského tímu. Brenna ho však potrebuje aby mohla získať vysnívanú stáž. Brenna a Jake budu predstierať, že spolu chodia, no Jake chce od nej na oplátku skutočné rande.   

Kniha je písaná jednoducho, takže som nemala  problém sa do knihy začítať. Dej plynulo odsýpa bez zbytočných omáčok. Kniha je však malinko predvídateľná, ale od tohto žánru sa to dá očakávať. Opisy v knihe boli dostačujúce na to, aby som si predstavila miesta, v ktorých sa dej odohrával. Aj táto kniha je písaná z pohľadu oboch postáv, čo ja vnímam ako veľké plus. Celkovo mi príbeh pripomínal takého Rómea a Júliu z hokejového prostredia. Áno, celkom dosť klišé, ale mne osobne to nevadilo. Natoľko som sa s príbehom vžila, že som tie klišé scény ani nevnímala. Samozrejme v knihe nájdeme aj šteklivé scény. Niektoré dialógy postáv pri týchto scénach boli komické. Toto si hádam ľudia pri tom nehovoria (keď áno, tak sa ospravedlňujem). Oceňujem však, že autorka sa aj v tejto knihe dotkla citlivejších tém.

Bavili ma obe hlavné postavy ich doťahovanie ma celkom bavilo. Romantická linka medzi nimi mi pri čítaní vyčarovala úsmev na tvári.  Páčilo sa mi, že sa v knihe spomenuli a objavili aj postavy z predchádzajúcej časti.

Čo k tejto knihe ešte dodať? Toto nie je kniha pre náročných čitateľov, ale perfektne si pri nej oddýchnete. Ak hľadáte nenáročne čítanie určite siahnite po tejto sérii.


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Janette Okeová - Keď príde jar

HODNOTENIE - 5 /5 ORIGINÁLNY NÁZOV - WHENCOMES THE SPRING POČET STRÁN - 320 VÄZBA - BROŽOVANÁ  ROK VYDANIA - 2021 EDÍCIA -KANADSKÝ ZÁPAD  ŠTÝL- historický, romantický, duchovný JAZYK - slovenčina VYDAVATEĽSTVO - KUMRAN PRE KOHO - pre ženy, pre kresťanov ODKAZ NA KNIHU -  Keď príde jar: kniha - Janette Okeová | Kumran.sk      Za poskytnutie knihy na recenziu ďakujem vydavateľstvu Kumran.sk.  Dal jej svoje srdce – dokáže sa oň Elizabeth starať s takou nehou, s akou sa Wynn stará o ňu? Keď príde jar  je druhou knihou najpredávanejšej série kresťanských románov z prostredia kanadského západu od skvelej spisovateľky  Janette Okeovej . Svadba bola jej splneným snom, ale potom… Po roku učenia v jednotriednej škole v kanadskej divočine plánuje Elizabeth svadbu s Wynnom Delaneym, členom Kráľovskej severozápadnej jazdnej polície. Svoj manželský život začínajú na jeho odľahlej základni ďaleko na severe. Elizabeth sa necíti pripravená na taký osamelý život bez mnohých výdoby

Mona Kasten - Dúfať znova

  CELKOVÉ HODNOTENIE – 5/5 ORIGINÁLNY NÁZOV - Hope Again POČET STRÁN - 368 VÄZBA - brožovaná väzba ROK VYDANIA - 2022 VEKOVÉ ODPORÚČANIE - 17+ VYDANIE - 1 ŠTÝL - romantický JAZYK - slovenčina PREKLAD - preložila Martina Šturcelová PÔVOD - Nemecko 4. DIEL SÉRIE - Znova VYDAVATEĽSTVO - YOLi PRE KOHO - young adult, new adult ODKAZ NA KNIHU -  Paperback: Dúfať znova (Mona Kasten) | bux.sk   Za knihu ďakujem BUX.sk   Everly Pennová neverila na lásku. Celé roky sa prizerala, ako jej mama trpí v násilnom vzťahu.  Zážitky z detstva ju natoľko traumatizovali, že si mužov nepripúšťala k telu. Nechcela sa zamilovať. A už vôbec nie do svojho vyučujúceho. Ibaže Nolan Gates je šarmantný, inteligentný, sexi a iba pri ňom dokáže byť Everly sama sebou. Len jemu dokáže otvorene povedať, že netuší, čo chce od života a že študuje len preto, aby bola mama šťastná. Čím bližšie ho spoznáva, tým viac ju to k nemu ťahá. Najradšej by prekročila pomyselnú hranicu medzi nimi, len

Marta Galewska-Kustra - Kubko a rečové cvičenia

  CELKOVÉ HODNOTENIE - 5* ORIGINÁLNY NÁZOV - Pucio uczy się mówić VEKOVÉ ODPORÚČANIE - 3+ POČET STRÁN - 40 ROK VYDANIA - 2020 VÄZBA - leporelo JAZYK - slovenský VYDAVATEĽSTVO - Ikar VYDANIE - 1 ODKAZ NA KNIHU -   Kniha: Kubko a rečové cvičenia (Marta Galewska-Kustra) | bux.sk Za knihu ďakujem Bux.sk Kubko a rečové cvičenia je treťou knihou v poradí, ktorá sa zameriava na rozširovanie slovnej zásoby dieťaťa. Dieťa sa pomocou knihy učí tvoriť zložitejšie vety a osvojuje si princípy gramatiky. Kniha je dokonalou pomôckou nie len pre logopédov ale aj rodičov alebo pedagógov. Prvé dve strany nás oboznamujú s tým, ako s knihou pracovať a  čo si všímať pri hre s ňou. Práca s knihou je naozaj jednoduchá a zvládne ju naozaj každý. Stačí čítať jednoduché texty priradené k ilustráciám a ukazovať na osoby alebo veci spomenuté v texte. Následne na spodku stránok sa nachádzajú otázky ako „Čo je to?“, „Čo robí?“ , „Akú ma farbu?“...atď.  Cieľom vlastne je, aby dieťa pomenovalo t