Preskočiť na hlavný obsah

Mona Kasten - Začať znova

CELKOVÉ HODNOTENIE 5/5

ORIGINÁLNY NÁZOV - Begin Again

POČET STRÁN - 376

VÄZBA - brožovaná väzba

ROK VYDANIA - 2021

EDÍCIA - YOLi

VYDANIE - 1

ŠTÝL - romantický

JAZYK - slovenčina

PREKLAD - Martina Šturcelová

1. DIEL SÉRIE - Znova

VYDAVATEĽSTVO - Ikar

PRE KOHO - new adult

ODKAZ NA KNIHU - Kniha: Začať znova (Mona Kasten) | bux.sk

Za poskytnutie knihy na recenziu ďakujem Bux.sk



Allie Harperová  to v živote nemala vôbec ľahké. Problémy s rodičmi a temné tajomstvo ju dohnalo k odchodu. Vysoká škola sa stala jej novým začiatkom. Vzdáva sa snobského života a necháva minulosť za sebou s vedomím, že už nikdy neprehovorí s rodičmi. Pred začiatkom semestra je však ťažké nájsť vhodný podnájom. Dobré izby sú obsadené, ponúk je žalostne málo. Chvíľu to vyzerá na noc v aute, keď sa vyberie na poslednú obhliadku. Byt je nádherný, ale má jednu chybu. Volá sa Kaden White. Príťažlivý chalan s ľahostajným prístupom k životu by možno stál za hriech, ale to arogantné a odmerané správanie! Pravda, Allie nemá na výber, tak sa nasťahuje.

Kaden jej vo dverách oznámi súbor pravidiel. Ak sa ich podnájomníčka nebude držať, môže sa rovno zbaliť:

  1. Neobťažuj ma svojimi babskými problémami.
  2. Nekomentuj moje dámske návštevy.
  3. NIKDY sa spolu nevyspíme.

Na prvý pohľad jednoduché. Veď kto by sa chcel zapliesť s takým neotesancom ako Kaden? No Allie postupne zisťuje, že v Kadenovi sa skrýva oveľa viac, ako sa zdá a na svoje správanie má vážny dôvod.


Na tento žáner kníh nebudem nikdy stará. Táto kniha ma proste neskutočne bavila!

Autorka Mona Kasten si ma získala hneď prvými stránkami. Štýl písania mi extrémne sadol a kniha sa mi čítala veľmi ľahko a hlavne rýchlo. Nemala som žiaden problém začítať sa do knihy. Kniha ma natoľko pohltila, že som ju prečítala na jedno posedenie.

Keďže kniha rozpráva príbeh dvoch vysokoškolákov a k tomu spolubývajúcich, tak je jasné, že sa dej prevažne odohrával v ich byte. Samozrejme sa poprechádzame aj po chodbách školy, zatancujeme si na párty alebo pôjdeme na túru.  Opisov v knihe bolo tak akurát na to, aby si čitateľ vedel predstaviť miesta, v ktorých sa dej odohrával. Dialógy medzi hlavnými postavami boli perfektné. Nechýbalo klasické doťahovanie či sarkazmus, takže si treba pripraviť kútiky úst na úprimný úsmev.

Klišé k tomuto žánru proste patrí a aj v tejto knihe ho nájdeme. No nemusíte sa báť určite vám neznepríjemní čítanie. Čo ale mne osobne vadilo boli udalosti v minulostiach hlavných postáv, ktoré na mňa pôsobili nereálne. Autorke sa však podarilo poukázať na silu peňazí a krutosť ľudí.

Romantická linka nebola presladená ani násilná. Mne osobne vyhovovala. 

Charaktery postav boli dobre vykreslené. Hlavné postavy boli perfektné. Allie bola fajn postava. Miestami som sa však nestotožňovala s jej správaním. Kaden na prvý pohľad pôsobil ako typický lámač sŕdc, ale nebolo to tak. Pravidlá, ktoré si sám stanovil aj sám porušil a to hneď na prvých stránkach. Aj napriek tomu som si ho veľmi obľúbila dokonca viac ako Allie.

Začať znova je príjemný príbeh, ktorý ocenia hlavne romantičky. A ja už sa neviem dočkať ďalšej časti.

PS: Na prvej strane nájdete zoznam piesni ku knihe.

 

 

 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Janette Okeová - Keď príde jar

HODNOTENIE - 5 /5 ORIGINÁLNY NÁZOV - WHENCOMES THE SPRING POČET STRÁN - 320 VÄZBA - BROŽOVANÁ  ROK VYDANIA - 2021 EDÍCIA -KANADSKÝ ZÁPAD  ŠTÝL- historický, romantický, duchovný JAZYK - slovenčina VYDAVATEĽSTVO - KUMRAN PRE KOHO - pre ženy, pre kresťanov ODKAZ NA KNIHU -  Keď príde jar: kniha - Janette Okeová | Kumran.sk      Za poskytnutie knihy na recenziu ďakujem vydavateľstvu Kumran.sk.  Dal jej svoje srdce – dokáže sa oň Elizabeth starať s takou nehou, s akou sa Wynn stará o ňu? Keď príde jar  je druhou knihou najpredávanejšej série kresťanských románov z prostredia kanadského západu od skvelej spisovateľky  Janette Okeovej . Svadba bola jej splneným snom, ale potom… Po roku učenia v jednotriednej škole v kanadskej divočine plánuje Elizabeth svadbu s Wynnom Delaneym, členom Kráľovskej severozápadnej jazdnej polície. Svoj manželský život začínajú na jeho odľahlej základni ďaleko na severe. Elizabeth sa necíti pripravená na taký osamelý život bez mnohých výdoby

Mona Kasten - Dúfať znova

  CELKOVÉ HODNOTENIE – 5/5 ORIGINÁLNY NÁZOV - Hope Again POČET STRÁN - 368 VÄZBA - brožovaná väzba ROK VYDANIA - 2022 VEKOVÉ ODPORÚČANIE - 17+ VYDANIE - 1 ŠTÝL - romantický JAZYK - slovenčina PREKLAD - preložila Martina Šturcelová PÔVOD - Nemecko 4. DIEL SÉRIE - Znova VYDAVATEĽSTVO - YOLi PRE KOHO - young adult, new adult ODKAZ NA KNIHU -  Paperback: Dúfať znova (Mona Kasten) | bux.sk   Za knihu ďakujem BUX.sk   Everly Pennová neverila na lásku. Celé roky sa prizerala, ako jej mama trpí v násilnom vzťahu.  Zážitky z detstva ju natoľko traumatizovali, že si mužov nepripúšťala k telu. Nechcela sa zamilovať. A už vôbec nie do svojho vyučujúceho. Ibaže Nolan Gates je šarmantný, inteligentný, sexi a iba pri ňom dokáže byť Everly sama sebou. Len jemu dokáže otvorene povedať, že netuší, čo chce od života a že študuje len preto, aby bola mama šťastná. Čím bližšie ho spoznáva, tým viac ju to k nemu ťahá. Najradšej by prekročila pomyselnú hranicu medzi nimi, len

Marta Galewska-Kustra - Kubko a rečové cvičenia

  CELKOVÉ HODNOTENIE - 5* ORIGINÁLNY NÁZOV - Pucio uczy się mówić VEKOVÉ ODPORÚČANIE - 3+ POČET STRÁN - 40 ROK VYDANIA - 2020 VÄZBA - leporelo JAZYK - slovenský VYDAVATEĽSTVO - Ikar VYDANIE - 1 ODKAZ NA KNIHU -   Kniha: Kubko a rečové cvičenia (Marta Galewska-Kustra) | bux.sk Za knihu ďakujem Bux.sk Kubko a rečové cvičenia je treťou knihou v poradí, ktorá sa zameriava na rozširovanie slovnej zásoby dieťaťa. Dieťa sa pomocou knihy učí tvoriť zložitejšie vety a osvojuje si princípy gramatiky. Kniha je dokonalou pomôckou nie len pre logopédov ale aj rodičov alebo pedagógov. Prvé dve strany nás oboznamujú s tým, ako s knihou pracovať a  čo si všímať pri hre s ňou. Práca s knihou je naozaj jednoduchá a zvládne ju naozaj každý. Stačí čítať jednoduché texty priradené k ilustráciám a ukazovať na osoby alebo veci spomenuté v texte. Následne na spodku stránok sa nachádzajú otázky ako „Čo je to?“, „Čo robí?“ , „Akú ma farbu?“...atď.  Cieľom vlastne je, aby dieťa pomenovalo t