Preskočiť na hlavný obsah

Kristi Ann Hunterová - Odvážna dáma

 


CELKOVÉ HODNOTENIE 4,5/5

ORIGINÁLNY NÁZOV - A Return of Devotion

POČET STRÁN - 400

ROK VYDANIA - 2020

VÄZBA - pevná väzba

JAZYK - slovenský

VYDAVATEĽSTVO - i527.net

ODKAZ NA KNIHU - https://bit.ly/2QQ0KIW

Za poskytnutie knihy na recenziu ďakujem vydavateľstvu.

Anotácia

Daphne Blakemoorová si posledných dvanásť rokov spokojne nažívala v ústraní vo svojom vlastnom svete. Mala všetko, čo potrebovala – svojich blízkych, ktorých nadovšetko milovala, skutočný domov a čas, keď sa mohla oddávať snívaniu s otvorenými očami. Jedného dňa však panstvo, kde pracuje ako gazdiná, zdedí nový markíz. Ten je nepopierateľne spojený s jej minulosťou a všetko, čo má, je odrazu v ohrození.
William, markíz z Chemsfordu, má v živote jediný cieľ: byť pravým opakom svojho otca. Predstava nového života v upokojujúcom tichu a ústraní malebného vidieka sa mu javí ako skvelý nápad... až kým mu jeho nová gazdiná neobráti život hore nohami.

Môj názor

Na pokračovanie knihy zo série Sídlo Haven Manor  som sa veľmi tešila. Prvý diel mi učaroval a  druhý si ma nesmierne získal.  

Kniha Odvážna dáma sa odohráva v 19 storočí v období anglického regentstva. Prvé stránky knihy nás oboznamujú so situáciou v sídle.  Sídlo Haven Manor má nového majiteľa a naša hlavná hrdinka sa s tým musí popasovať. Po prvých stránkach ma kniha nesmierne zaujala . Do knihy som sa bez problémov začítala a dej odsýpal jedna radosť. Kniha ma zaujala natoľko, že som ju čítala do neskorých hodín. Autorka nám v tejto časti bližšie priblížila život ženy, ktorú spoločnosť a jej rodina zavrhli, len kvôli nemanželskému dieťaťu.



Mala byť na to pripravená. Napokon, mala k dispozícii dva mesiace, aby sa zžila so skutočnosťou, že do jej života čoskoro zavíta niekto nový. Pravdupovediac, veľmi sa na to nepripravovala, iba si v hlave premietala všetky možné scenáre, ako by to mohlo prebiehať. Jeden bol horší než druhý. Toto by jej však nenapadlo. Daphne Blakemoorová civela na muža pred sebou a žmurkala. Opakovane.

Prevažná časť deja sa odohráva v sídle. Postupne spoznávame hlavné postavy ich zmýšľanie a minulosť. Kniha je písaná z pohľadu oboch postáv, čo ja osobne pri tejto sérii vnímam ako plus. Daphne sa snaží pred Williamom zatajiť minulosť sídla, vďaka čomu vznikajú prijemne vtipné udalosti. Načrtnutá bola aj jemná romantická linka, ktorá sa objavila až ku koncu knihy. V tejto knihe sa autorka viac zamerala na osobnosť Daphne. Hlavná hrdinka sa snaží pochopiť kým vlastne je a snaží sa nájsť samu seba. Musí sa vyrovnať s minulosťou a prekonať svoj strach z ľudí. Hlavná postava sa však v kuse opakovala a riešilo sa to isté dookola, čo vytváralo hluché miesta. Aj napriek tomu sa však kniha čítala dobre. Tak ako v prvom diely aj v tomto nájdeme krásne myšlienky, nad ktorými čitateľ môže premýšľať.  

Záverečná scéna bola plná napätia a nepríjemných situácií. Koniec knihy autorka zvládla bravúrne a jemne navnadila na pokračovanie knihy.

Čítanie tejto knihy som si nesmierne užila. Dokonca ma táto časť bavila viac ako prvá.  Ak ste vášnivým čitateľom historických romancí táto séria vás určite bude baviť. 



Táto recenzia bola napísaná vďaka službe www.storpic.com #KdeDobroVitazi


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Janette Okeová - Keď príde jar

HODNOTENIE - 5 /5 ORIGINÁLNY NÁZOV - WHENCOMES THE SPRING POČET STRÁN - 320 VÄZBA - BROŽOVANÁ  ROK VYDANIA - 2021 EDÍCIA -KANADSKÝ ZÁPAD  ŠTÝL- historický, romantický, duchovný JAZYK - slovenčina VYDAVATEĽSTVO - KUMRAN PRE KOHO - pre ženy, pre kresťanov ODKAZ NA KNIHU -  Keď príde jar: kniha - Janette Okeová | Kumran.sk      Za poskytnutie knihy na recenziu ďakujem vydavateľstvu Kumran.sk.  Dal jej svoje srdce – dokáže sa oň Elizabeth starať s takou nehou, s akou sa Wynn stará o ňu? Keď príde jar  je druhou knihou najpredávanejšej série kresťanských románov z prostredia kanadského západu od skvelej spisovateľky  Janette Okeovej . Svadba bola jej splneným snom, ale potom… Po roku učenia v jednotriednej škole v kanadskej divočine plánuje Elizabeth svadbu s Wynnom Delaneym, členom Kráľovskej severozápadnej jazdnej polície. Svoj manželský život začínajú na jeho odľahlej základni ďaleko na severe. Elizabeth sa necíti pripravená na taký osamelý život bez mnohých výdoby

Mona Kasten - Dúfať znova

  CELKOVÉ HODNOTENIE – 5/5 ORIGINÁLNY NÁZOV - Hope Again POČET STRÁN - 368 VÄZBA - brožovaná väzba ROK VYDANIA - 2022 VEKOVÉ ODPORÚČANIE - 17+ VYDANIE - 1 ŠTÝL - romantický JAZYK - slovenčina PREKLAD - preložila Martina Šturcelová PÔVOD - Nemecko 4. DIEL SÉRIE - Znova VYDAVATEĽSTVO - YOLi PRE KOHO - young adult, new adult ODKAZ NA KNIHU -  Paperback: Dúfať znova (Mona Kasten) | bux.sk   Za knihu ďakujem BUX.sk   Everly Pennová neverila na lásku. Celé roky sa prizerala, ako jej mama trpí v násilnom vzťahu.  Zážitky z detstva ju natoľko traumatizovali, že si mužov nepripúšťala k telu. Nechcela sa zamilovať. A už vôbec nie do svojho vyučujúceho. Ibaže Nolan Gates je šarmantný, inteligentný, sexi a iba pri ňom dokáže byť Everly sama sebou. Len jemu dokáže otvorene povedať, že netuší, čo chce od života a že študuje len preto, aby bola mama šťastná. Čím bližšie ho spoznáva, tým viac ju to k nemu ťahá. Najradšej by prekročila pomyselnú hranicu medzi nimi, len

Marta Galewska-Kustra - Kubko a rečové cvičenia

  CELKOVÉ HODNOTENIE - 5* ORIGINÁLNY NÁZOV - Pucio uczy się mówić VEKOVÉ ODPORÚČANIE - 3+ POČET STRÁN - 40 ROK VYDANIA - 2020 VÄZBA - leporelo JAZYK - slovenský VYDAVATEĽSTVO - Ikar VYDANIE - 1 ODKAZ NA KNIHU -   Kniha: Kubko a rečové cvičenia (Marta Galewska-Kustra) | bux.sk Za knihu ďakujem Bux.sk Kubko a rečové cvičenia je treťou knihou v poradí, ktorá sa zameriava na rozširovanie slovnej zásoby dieťaťa. Dieťa sa pomocou knihy učí tvoriť zložitejšie vety a osvojuje si princípy gramatiky. Kniha je dokonalou pomôckou nie len pre logopédov ale aj rodičov alebo pedagógov. Prvé dve strany nás oboznamujú s tým, ako s knihou pracovať a  čo si všímať pri hre s ňou. Práca s knihou je naozaj jednoduchá a zvládne ju naozaj každý. Stačí čítať jednoduché texty priradené k ilustráciám a ukazovať na osoby alebo veci spomenuté v texte. Následne na spodku stránok sa nachádzajú otázky ako „Čo je to?“, „Čo robí?“ , „Akú ma farbu?“...atď.  Cieľom vlastne je, aby dieťa pomenovalo t