Preskočiť na hlavný obsah

Jakub Mišči - Evan

 

CELKOVÉ HODNOTENIE - 5*

POČET STRÁN - 270

ROK VYDANIA - 2020

VYDANIE - 1

VÄZBA - brožovaná väzba

JAZYK - slovenský

VYDAVATEĽSTVO - Art Floyd

ODKAZ NA KNIHU -  Kniha: Evan (Jakub Mišči) | Martinus

Za knihu by som sa chcela veľmi pekne poďakovať pánovi autorovi.

O autorovi

Autor sa narodil v roku 1990 a pochádza z Hlohovca, kde študoval na Obchodnej akadémii, neskôr na Fakulte európskych štúdií a regionálneho rozvoja SPU v Nitre. V súčasnosti pracuje ako copywriter a marketingový špecialista. Popri práci sa venuje písaniu kníh a debutoval knihou Zvrátené mesto (Art Floyd, 2017), s príbehom zasadeným v jeho rodnom meste. Autor pokračuje v písaní ďalších kníh zo slovenského prostredia. Má rád rôznorodosť žánrov, jeho tvorba obsahuje prvky hororu, fantasy a sci-fi. Pri tvorbe sa sústredí na vykresľovanie rozličných ľudských pováh, neváha siahnuť až do najtemnejších hlbín duše. Ako milovník kníh si uvedomuje, že každé dielo má byť iné a preto spracúva svoje knižné nápady tak, aby čitatelia dostali originálny a napínavý príbeh.

Anotácia

Svet čelí neznámej nákaze, ktorá sa šíri nevedno ako. Zástupy ľudí sa mení na krvilačné beštie, ktoré nevie nikto zastaviť. Preživší bojujú o svoj život. Slovensko na tom nie je o nič lepšie. Pri Brezne skupinka ľudí založila opevnenú farmu, ktorá odoláva čoraz častejším útokom. Jedného dňa sa pred ich bránami objaví neznámi chlapec. Ako mohol prežiť takú dlhú cestu cez zamorené územie? Kto je v skutočnosti tento chlapec a čo vlastne ukrýva?

Škrrrr, škrrrr. Evan vedel, že je skutočný. Ozýval sa v jeho snoch, sprevádzal ho celý čas a nedal mu spávať. Nevedel, odkiaľ prichádza, ale niečím mu bol dôverne známy. Akoby sa mu prihováral dávno stratený priateľ. Zvedavo načúval. Snažil sa pochopiť, aká je jeho podstata a význam. Na porozumenie mu chýbalo jediné. Čas. Pokrútil hlavou, aby sa spamätal a snažil sa mysľou opäť pátrať po svojej mame. Nekonečné chodby už však boli preč a s nimi aj jej prchavá prítomnosť. Ocitol sa medzi nepriateľmi.




Môj názor

Fú, po dlhej dobe ma konečne nejaká kniha zaujala. Musím povedať, že táto kniha je doslova klenotom na knižnom trhu. Myslíte si, že preháňam? Tak si poďme o knihe povedať niečo viac.

Hneď po prvých stránkach ma kniha vtiahla do deja. Autor ma perfektný štýl písania, vďaka ktorému sa kniha veľmi rýchlo a ľahko čítala. Autor v knihe pracuje s rôznymi výrazovými prvkami, ktoré ma podnecovali k čítaniu. V knihe je spracovaných viacero tém ako napríklad, strata rodiny, beznádej, strach o život  či nedôvera. Vďaka tomu ma obsah knihy natoľko pohltil, že som knihu nedokázala zatvoriť. Kniha obsahuje viac dialógov ako opisov, čo mi v tomto prípade veľmi vyhovovalo. Dej knihy bol písaní z pohľadu viacerých postáv, čo knihe len dodalo na reálnosti a bližšie nás oboznámilo s charaktermi postáv. Kapitoly sa navzájom prepájali a tvorili ucelený príbeh.



Dej sa prevažne odohrával v prostredí farmy. Oboznamujeme sa s jej fungovaním a vznikom. Spoznávame kľúčové postavy, cez ktoré sa postupne oboznamujeme so situáciou vo svete. Dozvedáme sa ako vlastne vypukla nákaza a čo spôsobila. Príchodom Evana na farmu sa všetko mení. Postupne sa odhaľuje, že autistický chlapec vie o nákaze viac.

Čo sa týka postáv, tak tých bolo v knihe celkom dosť. Evan bol záhadná postava, ktorá mi okamžite sadla. Michal bol môj obľúbenec a pasáže s ním som si užívala. Povahovo mi najviac sadol. Z postáv ma ešte oslovil Gábor. Celkovo autor postavy vykreslil dosť reálne. Pohral sa s ich charaktermi a každá postava bola autentická. Veľmi sa mi páčilo, že autor každej postave venoval priestor na prejavenie potenciálu a my spoznávame osudy aj vedľajších postáv. Ešte sa mi páčilo, že postavy boli rôznych národností a v knihe nájdeme aj dialógy v angličtine. Nemusíte sa však báť autor myslel naozaj na všetko a na konci knihy nájdete aj preložené vety.

Záver knihy bol plný napätia, ktoré sa dalo doslova krájať. Koniec knihy vo mne vyvolal všetky možné emócie a v niektorých scénach som mala strach :D. Veľmi milo ma prekvapilo poslanie, ktoré nám autor záverom knihy zdeliť.

Čítanie tejto knihy som si neskutočne užila. Autor ma veľký talent a určite by mal v písaní pokračovať. Ja som nesmierne rada, že som si knihu prečítala a vám ju jednoznačne odporúčam.

 


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Janette Okeová - Keď príde jar

HODNOTENIE - 5 /5 ORIGINÁLNY NÁZOV - WHENCOMES THE SPRING POČET STRÁN - 320 VÄZBA - BROŽOVANÁ  ROK VYDANIA - 2021 EDÍCIA -KANADSKÝ ZÁPAD  ŠTÝL- historický, romantický, duchovný JAZYK - slovenčina VYDAVATEĽSTVO - KUMRAN PRE KOHO - pre ženy, pre kresťanov ODKAZ NA KNIHU -  Keď príde jar: kniha - Janette Okeová | Kumran.sk      Za poskytnutie knihy na recenziu ďakujem vydavateľstvu Kumran.sk.  Dal jej svoje srdce – dokáže sa oň Elizabeth starať s takou nehou, s akou sa Wynn stará o ňu? Keď príde jar  je druhou knihou najpredávanejšej série kresťanských románov z prostredia kanadského západu od skvelej spisovateľky  Janette Okeovej . Svadba bola jej splneným snom, ale potom… Po roku učenia v jednotriednej škole v kanadskej divočine plánuje Elizabeth svadbu s Wynnom Delaneym, členom Kráľovskej severozápadnej jazdnej polície. Svoj manželský život začínajú na jeho odľahlej základni ďaleko na severe. Elizabeth sa necíti pripravená na taký osamelý život bez mnohých výdoby

Mona Kasten - Dúfať znova

  CELKOVÉ HODNOTENIE – 5/5 ORIGINÁLNY NÁZOV - Hope Again POČET STRÁN - 368 VÄZBA - brožovaná väzba ROK VYDANIA - 2022 VEKOVÉ ODPORÚČANIE - 17+ VYDANIE - 1 ŠTÝL - romantický JAZYK - slovenčina PREKLAD - preložila Martina Šturcelová PÔVOD - Nemecko 4. DIEL SÉRIE - Znova VYDAVATEĽSTVO - YOLi PRE KOHO - young adult, new adult ODKAZ NA KNIHU -  Paperback: Dúfať znova (Mona Kasten) | bux.sk   Za knihu ďakujem BUX.sk   Everly Pennová neverila na lásku. Celé roky sa prizerala, ako jej mama trpí v násilnom vzťahu.  Zážitky z detstva ju natoľko traumatizovali, že si mužov nepripúšťala k telu. Nechcela sa zamilovať. A už vôbec nie do svojho vyučujúceho. Ibaže Nolan Gates je šarmantný, inteligentný, sexi a iba pri ňom dokáže byť Everly sama sebou. Len jemu dokáže otvorene povedať, že netuší, čo chce od života a že študuje len preto, aby bola mama šťastná. Čím bližšie ho spoznáva, tým viac ju to k nemu ťahá. Najradšej by prekročila pomyselnú hranicu medzi nimi, len

Marta Galewska-Kustra - Kubko a rečové cvičenia

  CELKOVÉ HODNOTENIE - 5* ORIGINÁLNY NÁZOV - Pucio uczy się mówić VEKOVÉ ODPORÚČANIE - 3+ POČET STRÁN - 40 ROK VYDANIA - 2020 VÄZBA - leporelo JAZYK - slovenský VYDAVATEĽSTVO - Ikar VYDANIE - 1 ODKAZ NA KNIHU -   Kniha: Kubko a rečové cvičenia (Marta Galewska-Kustra) | bux.sk Za knihu ďakujem Bux.sk Kubko a rečové cvičenia je treťou knihou v poradí, ktorá sa zameriava na rozširovanie slovnej zásoby dieťaťa. Dieťa sa pomocou knihy učí tvoriť zložitejšie vety a osvojuje si princípy gramatiky. Kniha je dokonalou pomôckou nie len pre logopédov ale aj rodičov alebo pedagógov. Prvé dve strany nás oboznamujú s tým, ako s knihou pracovať a  čo si všímať pri hre s ňou. Práca s knihou je naozaj jednoduchá a zvládne ju naozaj každý. Stačí čítať jednoduché texty priradené k ilustráciám a ukazovať na osoby alebo veci spomenuté v texte. Následne na spodku stránok sa nachádzajú otázky ako „Čo je to?“, „Čo robí?“ , „Akú ma farbu?“...atď.  Cieľom vlastne je, aby dieťa pomenovalo t