Preskočiť na hlavný obsah

Juraj Gerbel - Otoč sa


CELKOVÉ HODNOTENIE – 4,5*

POČET STRÁN - 416

ROK VYDANIA -2019

VÄZBA - brožovaná väzba

JAZYK - slovenský

VYDAVATEĽSTVO - Mgr. Juraj Gerbel

ODKAZ NA KNIHU - https://www.martinus.sk/?uItem=660045

Za knihu by som sa chcela poďakovať pánovi autorovi.

O autorovi

Narodil  sa v roku 1989 v Bratislave. Vyštudoval prekladateľstvo a tlmočníctvo anglického a nemeckého jazyka. Okrem toho plynule ovláda jazyky ruský a španielsky. Momentálne pracuje ako lektor a prekladateľ na voľnej nohe. Zároveň je činný v medzinárodnej firme pre nemecký trh.

Veľkú vášeň a životnú cestu pre neho predstavujú bojové umenia. Japonskému Aikido sa venuje od roku 2002, pričom v rámci klubu Kurilla Budokan pôsob ako inštruktor. Čínske Wing Tzun praktizuje od roku 2014.

Anotácia

Hlavným hrdinom knihy je Andrej Bojar. Andrej po krutej smrti svojho otca opustil Thajsko, v ktorom žil dlhé roky. Rozhodol sa začať od znova na Slovensku. Nový začiatok však netrval dlho, tiene minulosti si ho našli. Na dvere jeho kabinetu zaklopalo dievča, ktoré tvrdí, že je jeho nevlastnou sestrou a už týždne ho na Slovensku hľadá. Porozpráva mu o údajnom dlhu jeho otca, kvôli ktorému sa jej nebezpečný ľudia vyhrážajú smrťou. Andrejovi na tom celom niečo nesedí a preto sa rozhodne odcestovať do Thajska a prísť tomu všetkému na koreň. Postupne zisťuje, že situácia je omnoho horšia ako si myslel, a on sa bude musieť vysporiadať s ľuďmi, ktorí túžia po jeho smrti.   

Rozhodnutia. Človek ich niekedy zvykne oľutovať. Zlé rozhodnutie neexistuje – tomu ma život učil už od útleho detstva. Je to veľká pravda. Nech už urobíš čokoľvek, má to svoj význam. Vieš sa z toho poučiť. Stačí mať iba oči otvorené, uši nastražené a do budúcna sa chybe vyvarovať, prípadne si pristihnúť hrebienok.


Môj názor

Začala by som hneď tým, že toto bola veľmi netradičná ale dobrá kniha. Prvé stránky sa mi čítali veľmi ťažko. Trvalo mi celkom dlho kým som sa začítala do knihy. Bolo to hlavne  kvôli netradičnému štýlu písania pána autora. Doposiaľ som u žiadneho slovenského autora takýto štýl písania nepostrehla. Nehovorím že bol zlý, práve naopak, len som si musela na neho zvyknúť. Celkovo mi to trvalo prvých sto strán, potom ma dej knihy úplne pohltil. Autor svojim štýlom písania do detailu opisuje a vysvetľuje prostredie, udalosti, dokonca aj predmety.  V podstate sa čitateľ behom čítania dozvedá nové veci, čo sa mne osobne veľmi páči. Ja vďaka knihe viem ako vyzerá, a hlavne čo je karambit. :D

Prvých 170 strán sa odohráva na Slovensku, čitateľ  spoznáva hlavného hrdinu a oboznamuje sa so zápletkou knihy. Zvyšok knihy sa odohráva v Thajsku. Autor samozrejme Thajsko v knihe bližšie opísal, až som mala pocit, že naozaj som v Thajsku. :D  Zápletka knihy postupne graduje a autor nám odkrýva temné tajomstvá. Čo je naozaj super je, že kniha nebola vôbec predvídateľná. A to je naozaj obdivuhodné keďže ide o autorovu prvotinu. 

Čo sa týka postáv tak Andrej mi úplne sadol. Jeho myslenie, postoje a celkovo osobnosť sa mi veľmi páčila. Autorovi sa podarilo vytvoriť kvalitného hrdinu pre svoje knihy. V tejto knihe nájdeme úplne všetko napätie, akciu, tajomno dokonca aj mágiu. Všetko dokopy vytvára kvalitný príbeh. Aby som nezabudla, tak pred nedávnom vyšlo aj voľné pokračovanie ku knihe s Andrejom Bojarom s názvom Príliš neskoro. 

 


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Janette Okeová - Keď príde jar

HODNOTENIE - 5 /5 ORIGINÁLNY NÁZOV - WHENCOMES THE SPRING POČET STRÁN - 320 VÄZBA - BROŽOVANÁ  ROK VYDANIA - 2021 EDÍCIA -KANADSKÝ ZÁPAD  ŠTÝL- historický, romantický, duchovný JAZYK - slovenčina VYDAVATEĽSTVO - KUMRAN PRE KOHO - pre ženy, pre kresťanov ODKAZ NA KNIHU -  Keď príde jar: kniha - Janette Okeová | Kumran.sk      Za poskytnutie knihy na recenziu ďakujem vydavateľstvu Kumran.sk.  Dal jej svoje srdce – dokáže sa oň Elizabeth starať s takou nehou, s akou sa Wynn stará o ňu? Keď príde jar  je druhou knihou najpredávanejšej série kresťanských románov z prostredia kanadského západu od skvelej spisovateľky  Janette Okeovej . Svadba bola jej splneným snom, ale potom… Po roku učenia v jednotriednej škole v kanadskej divočine plánuje Elizabeth svadbu s Wynnom Delaneym, členom Kráľovskej severozápadnej jazdnej polície. Svoj manželský život začínajú na jeho odľahlej základni ďaleko na severe. Elizabeth sa necíti pripravená na taký osamelý život bez mnohých výdoby

Mona Kasten - Dúfať znova

  CELKOVÉ HODNOTENIE – 5/5 ORIGINÁLNY NÁZOV - Hope Again POČET STRÁN - 368 VÄZBA - brožovaná väzba ROK VYDANIA - 2022 VEKOVÉ ODPORÚČANIE - 17+ VYDANIE - 1 ŠTÝL - romantický JAZYK - slovenčina PREKLAD - preložila Martina Šturcelová PÔVOD - Nemecko 4. DIEL SÉRIE - Znova VYDAVATEĽSTVO - YOLi PRE KOHO - young adult, new adult ODKAZ NA KNIHU -  Paperback: Dúfať znova (Mona Kasten) | bux.sk   Za knihu ďakujem BUX.sk   Everly Pennová neverila na lásku. Celé roky sa prizerala, ako jej mama trpí v násilnom vzťahu.  Zážitky z detstva ju natoľko traumatizovali, že si mužov nepripúšťala k telu. Nechcela sa zamilovať. A už vôbec nie do svojho vyučujúceho. Ibaže Nolan Gates je šarmantný, inteligentný, sexi a iba pri ňom dokáže byť Everly sama sebou. Len jemu dokáže otvorene povedať, že netuší, čo chce od života a že študuje len preto, aby bola mama šťastná. Čím bližšie ho spoznáva, tým viac ju to k nemu ťahá. Najradšej by prekročila pomyselnú hranicu medzi nimi, len

Marta Galewska-Kustra - Kubko a rečové cvičenia

  CELKOVÉ HODNOTENIE - 5* ORIGINÁLNY NÁZOV - Pucio uczy się mówić VEKOVÉ ODPORÚČANIE - 3+ POČET STRÁN - 40 ROK VYDANIA - 2020 VÄZBA - leporelo JAZYK - slovenský VYDAVATEĽSTVO - Ikar VYDANIE - 1 ODKAZ NA KNIHU -   Kniha: Kubko a rečové cvičenia (Marta Galewska-Kustra) | bux.sk Za knihu ďakujem Bux.sk Kubko a rečové cvičenia je treťou knihou v poradí, ktorá sa zameriava na rozširovanie slovnej zásoby dieťaťa. Dieťa sa pomocou knihy učí tvoriť zložitejšie vety a osvojuje si princípy gramatiky. Kniha je dokonalou pomôckou nie len pre logopédov ale aj rodičov alebo pedagógov. Prvé dve strany nás oboznamujú s tým, ako s knihou pracovať a  čo si všímať pri hre s ňou. Práca s knihou je naozaj jednoduchá a zvládne ju naozaj každý. Stačí čítať jednoduché texty priradené k ilustráciám a ukazovať na osoby alebo veci spomenuté v texte. Následne na spodku stránok sa nachádzajú otázky ako „Čo je to?“, „Čo robí?“ , „Akú ma farbu?“...atď.  Cieľom vlastne je, aby dieťa pomenovalo t